Jos teillä on 50 kg (minimimäärä) hedelmiä puristamme ne nopeasti  mehuksi. Varaa aika ja kerro suurinpiirtein kuinka paljon hedelmiä teillä on. Mikäli teillä on yli 1500 kg hedelmiä, tulemme tarvittaessa luoksenne!


Tuore kylmäpuristettu omenamehu on herkullista, se maistuu fantastiselta, on terveellistä, lähituotettua ja lisäaineetonta!


Tonneittain pudokkaita mätänee syksyllä suomalaisissa puutarhoissa ja samaan aikaan ostamme kaupan mehuja joita tuodaan ulkomailta. Jos sinulla on omenia puutarhassasi, niin nyt sinulla on mahdollisuus tehdä omaa herkullista mehua omista omenista. Näin voit olla varma, että mehu on aitoa mehua!


Ostamme myös omenia omenatarhoilta joista teemme mehua, mehut myymme markkinoilla tai suoraan mehustamolta.


Tervetuloa mehustamoon!


    TUOTTEET      MEHUSTAMO      BAG-IN-BOX      HINNAT      USEIN KYSYTTYÄ      YHTEYS

på svenska../svenska/Musteri.html

Pieni mehustamo Paraisilla

Liikkuva mehustamo


kerää omenat mielellään paperi-, muovikasseihin, banaanilaatikoihin jne (silti niin että sinä ja me jaksamme kantaa niitä) Soita meille ja sovitaan sopiva ajankohta milloin voit tuoda omenat meille. Sesongin aikana tavoitat meidät parhammiten puhelimiste.


Hyvän makuisesta omenasta tulee hyvän makuista mehua!  Raa’asta omenasta tulee hapan mehu.


Omenat ovat kypsiä kun omena maistuu hyvältä ja kun omenansiemen alkaa tulla vähän ruskeaksi.

Omenarupi tai pienet kolhut eivät haittaa, kunhan omena ei ole alkanut pilaantua. Pilaantuneet tai ylikypsät omenat huonontavat mehun laatua. Pudokkaat kelpaavat oikein hyvin, kunhan ne eivät ole savisia tai hiekkaisia.

Tee näin:

Näin mehustamo toimii


Koko laitteisto on asennettu henkilöauton perävaunuun. Omenat pestään ja siirretään murskaimeen kuljetushihnaa pitkin. Hihnapuristin mehustaa hedelmät automaattisesti. Sen jälkeen mehu suodatetaan, ja kaasukäyttöinen pastörointikone kuumentaa sen tasan 78-asteiseksi.


Mehu pullotetaan ympäristöystävällisiin bag-in-box-pakkauksiin (3 tai 5 litran pakkaus). Mehustin puristaa jopa 700 kg omenoita tunnissa.


Mikäli tulemme paikan päälle niin tarvitsemme vahvavirtaa, vesijohtoliitännän sekä korkeintaan 15 metrin päässä olevan viemärin/ojan, jonne pesuvesi voidaan johtaa. Omenamassalle tarvitaan myös peräkärry. Massan voi hyvin kompostoida tai antaa vaikkapa eläimille.